Monday, February 20, 2012

Azril Azlina Makan Malam di Restoran Hammer Bay, Bayan Bay Pulau Pinang

Azril Azlina Makan Malam di Restoran Hammer Bay, Bayan Bay Pulau Pinang
Catatan 27/10/2011

Didalam kegembiraan yang teramat sangat disebabkan isteri Azril menemani Azril Bukit Mertajam selama seminggu menyebabkan kami antara satu sama lain menjadi gembira dan terus ceria sepanjang masa. Cuba bayangkan jikalau di hari biasa Azril akan makan makanan yang biasa sahaja di waktu malam begitu juga dengan isteri Azril disebabkan kami tinggal berjauhan antara satu sama lain, seorang di Kuantan seorang lagi di Bukit Mertajam.

Pada hari ini Azril dan isteri tercinta merancang untuk makan di sebuah kedai yang agak istimewa berlatarbelakangkan laut dan Pualu Jerejak iaitu di Restoran Hammer Bay yang terletak di Bayan Bay Pulau Pinang. Untuk sampai disana kita hendak melalui jalan di hadapan Kompleks Membelibelah Queensbay terus hingga sampai di Kondominium Gold Coast dan lokasi Restoran tersebut adalah di tepi laut disana. Cuba bayangkan ketika kami sampai kedaan agak cemas sedikit dengan pelbagai andaian yang difikirkan disebabkan tempat letak kereta telah penuh dan ketika kami masuk ke dalam restoran tersebut kami dapati bahawa masih banyak tempat kosong

 Dengan keadaan yang tenang kami memilih makanan laut antaranya ikan bakar, ketam siput, udang dan lain lain lagi. Setelah habis kami memilih makanan kami pun terus duduk mengadap laut dan Pulau Jerejak yang tersergam indah sambil menunggu makanan yang kami pesan sampai. Makanan yang kami pesan agak banyak lalu apa sahaja makanan yang sampai kami pun terus makan dengan berselera sekali antaranya udang besar, ketam dan ikan bakar.

Akhirnya saat yang ditunggu pun tiba iatu saat bayaran, pelbagai andaian dalam kepala kami dan apa yang pasti harga makanan disana memang berbaloi dengan apa yng kami makan dan apa yang penting makananya sedap sedap belaka. 

 Isteri tercinta memotong ikan bakar untuk diletakkan didalam pinggan suaminya yang teramat dicintainya
.
Kita makan dulu
.
Memang tak boleh nak cakap apa sebab sedap sangat
.

No comments: