Thursday, February 09, 2012

Azril Azlina makan malam di Restoran Puncak Mutiara

Azril Azlina makan malam di Restoran Puncak Mutiara

Catatan 25/10/2011

Catatan ini merupakan kesinambungan perjalanan kami setelah menukar rim kereta pada waktu siang dan perjalanan kami menuju ke sebuah restoran di Kubang Semang.Perjalanan kami bermula selepas maghrib dan kami pun terus ke sana, perjalanan dari kuarters mengambil masa selama sejam disebaban jalan yang sesak teruk pabila kami masuk ke Bandar Bukit Mertajam dan Pekan Penanti. Setelah menempuh perjalanan dengan riang dan gembira kami pun sampai ke Restoran Puncak Mutiara, Kampung Pelet.

Kami meletak kenderaan kami di tempat letak kereta yang disediakan dan apabila kami keluar dari kereta kami sudah dapat menghidu keharuman masakan daging panggang yang membuatkan kami terasa lapar dan kami pun masuk ke restoran tersebut. Didalam restoran tersebut terdapat pilihan tempat samada untuk duduk diatas bangku atau duduk bersila di pondok yang disediakan dan kami pun memilih untuk duduk bersila. Tidak lama kemudian perkerja restoran memberikan menu dan kebanyakkan menu istimewa di restoran tersebut adalah kambing panggang dan burung unta.

Seperti biasa setelah perbincangan telah dijalankan diantara Azril dan Puan Azlina maka kami terus memesan daging batang pinang dalam dan stik campur yang mengandungi daging lembu, kambing dan burung unta. Semasa menunggu makanan yang kami pesan sampai kami pun bersembang antara satu dan lain dan berjenaka sesama sendiri berlatarbelakangkan pemandangan malam dan dihiasi lampu menarik yang tedapat disana. Setelah 20 minit kemudian makanan yang kami pesan sampai dan kami pun makan dengan riang gembira sambil bersila.

 Puan Azlina tersenyum sambil makan daging batang pinang dalam (tenderloin)
.
 Yang ni lagi menarik gabungan daging lembu, kambing, ayam dan burung unta
.
Sedap sangat sampai tak boleh berenti tersenyum
.

No comments: