Friday, June 11, 2010

Permintaan Dari Adik AkuPermintaan Dari Adik Aku

Pada hari Isnin yang lepas aku balik ke rumah mak ayah aku di Taman Permata, Bukit Mertajam. Aku akan kesana setiap hari Isnin dan akan makan malam bersama mak ayah aku. Sesampainya disana aku pun makan dan tengok surat surat yang sampai atas nama aku.

Tiba tiba mak cakap "Azril tolong nasihat sama kat Nur Hannah ni sebab tak mau belajar asyik nak bukak internet saja".

"Tak pa nanti Azril nasihat dia ya mak", kata aku

Tiba tiba adik aku Cik Nur Hannah yang berumur 12 tahun lalu depan aku.

"Hai Abang bila sampai" kata Nur Hannah lembut

"Tadi, Nur abang nak cakap sikit, kenapa Nur ashik bukak internet saja, mak kata sampai Nur tak buat latihan yang beli dalam internet tu?", kata aku

"Tak dak abang, Hana bukak internet sebab Hana buat latihan yang ayang beli tu", kata Nur Hannah.

"Abang tau tak Hana selalu bukak blog abang setiap hari dan dia baca apa yang abang tulis setiap hari dan lepas tu dia gelak", kata adik aku Cik Fatimah Zahra menyampuk. (dia ni memang suka jampuk orang cakap)

"Abang tau tak Hana bukak blog abang sebab nak tengok kat mana abang pi dan apa yang abang tulih tapi Hana dok cari jugak pasaipa gambar Hana kurang sangat dalam blog abang. Abang tau tak Hana buat latihan yang ayah beli dalam internet tu lepas tu baru Hana bukak blog abang", kata Nur Hannah.

"Oh ya ka, tak pa nanti abang letak gambar Nur banyak banyak dalan blog abang dengan satu syarat Nur kena belajar elok elok dan buat latihan yang ayah beli tu", kata Nur Hannah.

............................
...............
.....
.
Tak pa aku akan kotakan apa yang akata pada adik aku Cik Nur Hannah.

No comments: