Monday, October 19, 2009

Al Fatihah Buat Abang Jo

Al Fatihah Buat Abang Jo

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمـنِ الرَّحِيْمِ

Pada 15/10/2009 yang lalu aku dikejutkan dengan satu berita yang membuatkan aku dan kawan kawan aku terkejut. Pada jam 5.45 petang, Abang Jo atau nama sebenarnya Johari Wan Teh (PJM) telah menghembuskan nafasnya yang terakhir. Beliau telah meninggal dirumah nya di Permatang Tok Gelam.

Selepas maghrib aku dan ayah aku serta mak aku pergi menziarah arwah abang Jo di rumahnya. Tapi, aku sungguh kagum dengan kesabaran Kak Su, isteri abang Jo. Kak Su kelihatan tenang walaupun menanggung kesedihan tetapi beliau sentiasa di sisi jenaah abang Jo membaca ayat suci al Quran.

Ayah aku memang rapat dengan abang Jo sejak dari KOMTAR lagi dan apabila abang Jo pindah kesini aku pula rapat dengan abang Jo.

Pada keesokkannya jenazah beliau dikembumikan pada pukul 10 di Perkuburan Islam Permatang Tok Gelam. Al Fatihah buat beliau semoga roh beliau dicucuri rahmat dan berada disamping roh para syuhada dan orang orang yang soleh.

Beliau dianugerahkan pingat PJM-Pingat Jasa Masyarakat oleh TYT Negeri Pulau Pinang Tun Dato' Seri Utama (Dr.) Haji Abdul Rahman bin Haji Abbas pada tahun 2006.


Gambar diatas dirakamkan ketika aku dan abang Jo ketika kami pergi rombongan ke Kelantan
.

Gambar ketika kami berada dihadapan Masjid Terapung Tengku Tengah Zaharah ketika di Terengganu
.

Kelihatan Encik Johari tengah makan bersama isterinya Puan Suriati ketika kami berada di Marang Guest House ketika rombongan di Terengganu
.

Dari kiri aku, Encik Suhaimi, Encik Johari dan Encik Radzi
.

Encik Johari bergambar dengan pingat yang di anugerahkan kepadanya.
.

Selamat Tinggal Semua, kita jumpa di sana.........................AL FATIHAH BUAT ROH JOHARI BIN WAN TEH

No comments: