Wednesday, March 07, 2012

Kisah Kasut

Kisah Kasut

Catatan 01 November 2011

Setelah habis waktu berkerja, dengan cepat Azril pun mengetik kad perakam waktu dengan cepat enjin kereta dihidupkan dan Azril terus ke butik Al Ikhsan Prai yang menjual menjual pakaian dan alatan sukan. Tujuan Azril kesana adalah untuk membeli kasut disebabkan kasut sukan yanng selalu dipakai oleh Azril telahpun rosak. 

Setibanya Azril disana, Azril disambut dengan mesra oleh perkerja jualan disana dan Azril terus mencuba beberapa buah kasut dan tiba tiba Azril terpandang sebuah kasut yang berwarna putih kelabu dan yang bergarisan oren. Tanpa berlengah Azil terus bertanya pada perkerja jualan disana dan memaklumkan pada mereka tentang saiz yang dikehendaki oleh Azril dan 2 minit kemudian kasut dengan saiz yang sepadan dengan Azril pun sampai. Tanpa berlengah lagi Azril pun mencuba kasut tersebut dan Azril dapat rasakan kelainan yang terdapat pada kasut tersebut. 

Setelah bayaran dibuat dengan cepat Azril terus menghidupka enjin kereta utuk balik ke rumah ini dilakukan disebabkan bagi menglekkan kesesakan jalan raya di kawasan Prai apabila jam 6.30 petang nanti. Setelah sampai dirumah Azril pun mencuba kasut tersebut sekali lagi dan Azril rasakan kelainan di tapak kasut. Apabila Azril memijak Azril dapat rasakan tumit Azril diampu oleh span. Setelah agak lama mencuba kasut terssebut Azril pun membelek kasut tersebut dan mendapati bahawa ia tertulis perkataan "AdiPRENE".

Tanpa berlengah lagi Azril pun mencari makna perkataan tersebut didalan internet dan hasilnya adalah :
  • adiPRENE adalah teknologi tumit kusyen yang dihasilkan oleh Adidas, yang membantu untuk mengurangkan kesan yang bahaya yang berulang-ulang pada tumit disebabkan oleh kesan berterusan sambil berlari atau melakukan aktiviti lain. 
  • Teknologi adiPRENE menyediakan penyerapan kusyen dan sokongan optimum yang juga menyerap kesan tenaga kejutan di seluruh badan. 
  • AdiPRENE dikatakan untuk mengurangkan kemungkinan kecederaan akibat dari tekanan kuat dari seluruh badan

Apa yang pasti Azril cukup seronok apabila memakai kasut tersebut.......................................

 

2 comments:

Anonymous said...

model kasut 2
aq nk bli jge.

azril said...

Kasut tu model dia Adidas Swyft Cushion G21248. Beli satu kasut tu memang selesa kalau hang berlari atau berjalan sebab tapak dia memang lembut