Thursday, May 19, 2011

Cuti Cuti Malaysia Melaka Bandaraya Bersejarah Kali ke 3

Cuti Cuti Malaysia Melaka Bandaraya Bersejarah Kali ke 3

Catatan 01/04/2011

Perjalanan kali ini merupakan percutian Azril dan Puan Azlina ke Melaka untuk kali ke tiga. Sebenarnya ini bukanlah percutian yang dimana Azril dan isteri tercinta akan meluangkan masa kemana mana melawat tempat bersejarah disana. Apa yang pasti percutian ini merupakan percutian sambil berkursus dimana insan yang terlibat dengan kursus tersebut adalah Puan Azlina dan kehadiran Azril disana adalah untuk menemani isteri tercinta berkursus.

Azril dan isteri tercinta memulakan perjalanan dari Kuantan pada awal pagi dan kami singgah di beberapa hentian rehat di Lebuhraya Pantai Timur dan Lebuhraya Utara Selatan untuk berhenti rehat dan makan. Akhirnya setelah 5 jam kami pun sampai setelah menempuh perjalanan sejauh 380km. Apa yang menarik sepanjang perjalanan tersebut kami asyik bercerita antara satu sama lain dan tanpa disedari kami telah pun sampai di Bandaraya Melaka.

Setelah kami sampai kami pun terus mendaftar hotel di Hotel Emperor Melaka Azril dan isteri tercinta bernasib baik disebabkan dewan hotel yang kami tinggal merupakan tempat berkursus dan ini memudahkan isteri Azril untuk berkursus. Apa yang menarikya tempat penginapan kami adalah di tingkat 21 hotel Emperor dan kami dapat menikmati pemandangan indah dari sekitar Bandaraya Melaka melalui tingkap. Pada petangnya kami pun terus mencari kedai makan berdekatan, setelah kami makan kami sempat juga melawat beberapa tempat yang bersejarah dan menarik.


Azril dari ketinggian tingkat 21 dan menikmati pemandangan indah Bandaraya Melaka
.
Isteri tercinta sempat merakam gambar sebelum turun ke tempat kursusnya
.
Pasangan kekasih dunia dan akhirat
.

2 comments:

Anonymous said...

Bagaikan CINTA ADAM DAN HAWA.....nukilan GAGAK D RIMBA

azril said...

Hahahahaha, Terima Kasih