Friday, December 04, 2009

Pindah Rumah

Pindah Rumah

Jam sekarang menunjukkan pukul 5.20 petang dan pada bila bila masa isteri aku akan telefon aku dan kami akan bersembang tentang pelbagai benda yang terjadi pada hari ini samada di pejabat aku atau di pejabat isteri aku. Setiap hari isteri aku akan telefon aku atau aku akan telefon isteri aku sebab percuma. Sebab kami menggunakan pascabayar Celcom Exec. 50 1 tambah 5.

Cuma hari ini sahaja aku tak balik ke Pahang sebab hari ini isteri aku balik dari Pahang. Ini adalah disebabkan hari Ahad ni isteri aku berkursus di Damai Laut Lumut Perak sehingga hari Selasa. Selepas ini aku dan isteri aku akan bercuti selama 3 hari pada hari Rabu hingga Jumaat.

Bercuti bukan untuk pergi berjalan jalan tetapi untuk pindah rumah. Sebab nanti hari Rabu ni kami akan berpindah dari Taman Tunas Mahkota ke Taman Mahkota Aman. Sebenarnya yang membuatkan aku gembira sangat adalah kerana kami akan berpindah.

Sebenarnya aku pun tak sabar sabar nak duduk rumah tersebut pelbagai pengubahsuaian kami dah lakukan dalam rumah tersebut. Sengaja aku letak gambar aku dan isteri tercinta ketika di Pualu Perhentian sebab lepas ni kami tak mungkin akan selalu pergi berjalan sebab duit dah kurang buat ubahsuai rumah. Hahahahaha...........

Dibawah ini aku letakkan gambar keadaan rumah semasa siap dan sebelum buat pengubahsuaian. Belanja pengubahsuaian ini ditanggung sepenuhnya oleh isteri tercinta, ini adalah kerana isteri aku telah mengeluarkan wang KWSPnya sebab beliau mengambil taraf berpencen dan selepas tiga tahun berkerja maka KWSP boleh diambil.


Inilah keadaan belakang rumah ketika siap dan sebelum pengubahsuaian
.

Keadaan ruang tamu semasa rumah siap dahulu
.

Keadaan tangga sewaktu siap dan sebelum pengubahsuaian
.

Isteri tercinta memerhatikan tempat letak kereta semasa siap dan sebelum pengubahsuaian
.

2 comments:

um. masyitah said...

Salam
Alhamdulillah
Tahniah ya...
Rumah kami kat Gambang tak siap lagi

azril said...

Salam,

Terima Kasih.

Tahniah juga sebab beli rumah di Gambang

Tentu dekat dengan rumah isteri saya saya sebab rumah kami pun di Gambang