Wednesday, October 21, 2009

3 Syawal 1430 Hijrah

3 Syawal 1430 Hijrah

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمـنِ الرَّحِيْمِ

Alhamdulillah, Syukur pada Allah, Tuhan Pencipta Langit dan Bumi. pada 1 Syawal yang lalu pada jam 2 pagi aku dan isteri aku selamat sampai di Felda Jenderak Utara dan selepas itu aku terus bermaafan dengan Pak Mentua dan mak Mentua aku.
.
Selepas itu aku pun terus masuk tidur dan pada hari Raya yang kedua kami pun pergi menziarahi rumah jiran yang berdekatan dan ada satu peristiwa yang aku tidak dapat lupakan adalah sepanjang hari pada raya kedua aku terus sakit perut hingga terpaksa ke Hospital Temerloh pada malamnya. Ketika itu aku berada dirumah Mak saudara isteri aku Mak Cik Yah. kami ke sana adalah untuk persiapan sepupu isteri aku yang hendak bertunang pada Raya yang ke 3.
.
Pada pagi raya yang ketiga kami pun terus bersiap siap hendak ke rumah Mak Cik Yah dan kami pun sempat merakam beberapa gambar


Pasangan kekasih tengah bergambar
.

Dengan senyuman dan sambil duduk gambar Puan Azlina dirakamkan
.

Cantik tak baju saya kalau nak tau baju ni isteri saya yang hadiah. Hahaha
.

Kami bergambar dihadapan anjung hadapan rumah
.

Dari kiri duduk, Azril, Pak Mentua Tuan Ahmad, Mak Mentua Puan Halijah dan biras Encik Nuril Azwa. Berdiri dari kiri Isteri Tercinta Puan Azlina, Biras Encik Ahamad Sapawi, Kak Ipar Puan Azilawati dan Adik Ipar Puan Aizaan.

Anak Mak Cik Yah dan Pak Cik Din yang dikenali sebagai Jaja disarungkan cincin dan mencium tangan bakal mak mentuanya

No comments: