Friday, July 20, 2007

Antara Soalan Yang Kerap DitanyaAntara soalan yang mereka (kawan kawan pejabat dan sekitar) tanya pada aku dan setiap hari dan setiap minggu. Kalau malas nak jawap aku diam saja.

Soalan Mereka : Kenapa selalu senyum je macam tak ada masalah je?

Aku Jawap : Takkan saya nak nangis kot kalau ada masalah. Saya selalu senyum sebab senyum kan sedekah. Tak payah keluarkan duit cuma senyum je. Kalau ada masalah pun takkan kita nak tunjuk muka kita yang bermasalah ni kat orang.

Soalan Mereka : Bila nak kahwin?

Aku Jawap : Tak apa nanti saya kahwin lah, bila saya berjaya nanti. Saya target dalam umur 35 tahun sebab masa tu saya dah bersedia. (Soalan yang paling malas nak jawap)

Soalan Mereka : Azril ada girlfriend tak? Bila masa pi dating? Cakap kat mak dan ayah tak nak keluar?

Aku Jawap : Ada, hari cuti saya keluar lah dating, saya cakap kat mak ayah kata nak keluar dengan kawan. (Soalan yang paling malas nak jawap, takkan aku nak cerita kat semua kata aku selalu putus cinta, lagi satu takkan semua benda aku nak cerita kat mak dan ayah)

Soalan Mereka : Pernah putus cinta tak? Sedih tak?

Aku Jawap : Banyak kali jugak, tak sedih kalau sedih pun cuma beberapa jam saja tak sampai setengah hari (patah tumbuh hilang berganti, hahahaha)

Soalan Mereka : Kalau nak cari calon isteri yang macam mana?

Aku Jawap : Yang mempunya ciri ciri wanita solehah, boleh terima mak dan ayah saya serta adik adik saya dan tak tinggal sembahyang.

Soalan Mereka : Tempat yang paling disukai kalau nak 'release tension'?

Aku Jawap : Laut dan Pantai sebab dengar deruan ombak cukup menenagkan jiwa dan ditambah dengan bayu pantai sepoi sepoi bahasa cukup mengasyikkan.

Soalan Mereka : Kalau nanti lepas kahwin nanti nak pergi bercuti kat mana ?

Aku Jawap : Mungkin kat tanah tinggi yang sejuk macam Genting Highland atau di Cameron Highland dan pulau yang saya tak pernah pergi sebelum ni. Saya kan suka laut dan saya harap bakal isteri saya pun suka laut.

Soalan Aku : Kerja dah siap ke? Dok tanya saya je. Tak baik curi tulang, makan gaji buta je

Mereka Jawap : Haaaaa. Ok

No comments: