Wednesday, June 27, 2007

Rombongan jabatan ke negeri Kelantan

Asaalamualaikum

Alhamdulillah syukur ke hadrat Allah Tuhan Pencipta Alam yang telah menciptakan alam ini dengan indah sekali. Kali ini aku nak membawakan satu berita yang seronok lah juga hahahaha. Pada 22 Jun yang lalu aku dan kawan kawan pejabat pergi rombongan ke Kelantan. Kebanyakkan staf pejabat termasuk ayah aku pun turut serta ke sana.

Dengan lafaz Bismillah kami memulakan perjalanan dengan menaiki bas persiaran ke Kelantan selepas solat Jumaat. Kami melalui Baling dan seterusnya ke Kelantan. Aku tak dapat ceritakan keindahan alam sewaktu ke sana disebabkan aku kan selalu sakit kepala sewaktu naik bas, maka aku pun memejamkan mata walaupun tak mengantuk. Aku pun tak tau berapa banyak panadol yang aku telan disebabkan sakit kepala.

Pada malamnya kami pun sampai ke Kelantan. Dengan keadaan yang letih aku pun terus masuk dengan keadaan lemah dalam Renaisance Hotel Kota Bharu dan terus tidur. Bestnya dapat tidur. Hahahahahaha.

Tapi tak tidur juga sebab Radzi sms aku dan aku pun lepak sampai pukul satu pagi dengan member sepejabat dalam 20 orang. Hahahaha.

Pada esoknya kami pun terus dibawa berjalan jalan antara tempat yang kami pergi adalah kilang serunding. kami melihat sendiri bagaimana serunding dihasilkan dari daging kotak sehingga serunding itu di pek.

Gambar diatas menunjukkan serunding dikacau oleh Pak Omar rakan pejabat aku. Pak Omar silap kacau sampai serunding tu berasap. Tengok sampai berasap serunding tersebut di buatnya, nasib baik tak hangit. Adegan yang paling best dan tak dapat dilupakan apabila seunding telah siap kami dibenar merasa serunding dalam keadaan panas dan kami pun diberi diskaun untuk setiap pembelian. Setelah merasa rasa separuh kenyang serunding dan cuba bayangkan geng geng mak cik kat pejabat aku beli seunding hampir setengah bas. Hahahaha. jangan marah.

Selepas habis berpeluh di kilang serunding kami pun pergi melawat muzium. Selepas itu kami pun pegi berjalan jalan di Pasar Siti Khadijah.

Masa itu aku dan Radzi pun terus menjelajah dan terus meronda dan sewaktu ronda banyak benda yang dapat dilihat. Hahahaha. Semuanya menarik bangunan, suasana, pesekitaran dan lain lain lagi.

Selepas itu kami pun makan dan terus balik tidur hahahaha.

Pada esoknya pada hari Ahad dengan berat hati kami pun berangkat balik ke Penang. Berat hati ke?? Hahahaha.

Gambar diatas sewaktu aku dan idola aku (ayah aku) bergambar dihadapan bas sebelum balik ke Penang. Macam biasa aku terus masuk dalam bas pejam mata sebab sakit kepala. Yang paling penting kami semua seronok pergi sana.

Assalamualaikum

No comments: