Saturday, February 09, 2013

Hari Sabtu Azril Azlina

Hari Sabtu Azril Azlina

Catatan 18 Januari 2013
Hari ini merupakan hari Jumaat dimana hari yang ditunggu tunggu oleh Azril dimana pada hari ini Azril akan balik ke Kuantan. Setiap minggu, hari Jumaat merupakan hari yang paling seronok bagi Azril. Seperi biasa setepat jam 5 petang Azril pun mengetik kad perakam waktu dan azril pun terus menuju ke kereta dan menghidupkan enjin dan 5 minit kemudian Azril pun bergerak meninggalkan pejabat.

Selepas 20 minit Azril pun sampai di kuarters dan tanpa membuang masa Azril terus memasukkan pakaian ke dalam mesin basuh dan terus membasuh kesemua pakaian Azril maklumlah tinggal seorang diri perlulah mengurus segalanya sendirian. Selepas habis pakaian dibasuh Azril pun menyidai kesemua pakaian Azril dan azril pun melakukan kerja kerja lain di kuarters. Selepas Maghrib Azril pun terus bersiap dan  meninggalkan kuarters menuju ke Terminal Penang Sentral yang terletak di Butterworth. Setengah jam kemudian Azril pun sampai di sana dan Azril pun ke kaunter MaraLiner bagi tujuan menukar tiket disebabkan Azril membeli tiket MaraLiner secara dalam talian maka Azril perlu menukar tiket di kaunter untuk naik bas.

Pada jam 8.45 malam pintu bas dibuka, Azril pun naik bas dan menyerahkan tiket pada pemandu bas untuk ditanda dan Azril pun duduk di tempat yang ditanda didalam tiket dan tempat Azril setiap minggu adalah di kerusi satu. Pada tepat 9 malam bas MaraLiner pun bergerak meninggalkan Terminal Penang Sentral dan Azril pun menelefon isteri tercinta memaklumkan padanya yang bas sudahpun bergerak.

Catatan 19 Januari 2013
Pada jam 4.50 Azril pun sampai di Kuantan dan isteri Azril pun mengambil Azril dan kami pun pulang ke rumah. Pada jam 11 pagi, kami pun keluar dari rumah menuju ke bandar Kuantan bagi menguruskan pelbagai perkara yang tidak dapat diuruskan oleh kami pada hari biasa disebabkan kami tinggal berjauhan. 

Destinasi pertama kami adalah di sebuah kompleks membeli belah di Kuantan yang bernama Kuantan Megamall. Setelah habis urusan kami disana kami pun ke sebuah lagi kompleks membeli belah yang bernama East Coast Mall. Tujuan kami kesana adalah untuk membeli barang keperluan harian yang terdapat sana. Setelah sejam kami membeli belah kami pun keluar dari kompleks tersebut menuju ke satu destinasi yang dibincangkan. Tiba tiba Azril terpaksa membatalkan rancangan untuk ke sana dan Azril merasakan lebih baik  kami berehat dirumah sahaja. 

Isteri tercinta ketika di kompleks membelibelah Kuantan Megamall
.
Jejaka kacak ini tersenyum ketika gambarnya dirakam oleh insan yang dicintainya
 Puan Azlina membelek telefon pintar Google Nexus 4 nya
.

2 comments:

Anonymous said...

cerita x hbs

azril said...

Kesinambungan cerita ni adalah episod yang mengejutkan...........