Tuesday, November 06, 2012

Azril Azlina Makan Malam di Little White Cafe Bangi

Azril Azlina Makan Malam di Little White Cafe Bangi

Catatan 29 September 2012
Catatan ini merupakan kesinambungan dari lawatan Azril dan Azlina ke Menara Kuala Lumpur dan lawatan ke tempat menarik sekitarnya pada sebelah siang. Pada sebelah malamnya Azril dan isteri tercinta ke Pusat Bandar Baru Bangi, tujuan kami kesana adalah untuk makan malam di Restoran Little White Cafe yang diusahakan oleh peniaga Melayu Islam. 

 Setelah sampai di restoran tersebut kami terpegun melihat hiasan dalaman yang bercorak Inggeris dan susun atur meja makan didalam kedai tersebut. Setelah pelayan restoran menyambut kedatangan kami, kami pun duduk di meja makan yang disediakan. Setelah kami duduk, pemilik restoran Little White Cafe datang dan beramah mesra dengan kami sambil menghulurkan menu. Antara makanan yang kami pesan adalah stik daging batang pinang tengah (tenderloin) dan stik kambing, air yang dipesan oleh kami adalah jus oren dan minuman coklat panas. Setelah pesanan makanan dan minuman kami diambil, pemilik restoran tersebut pun beredar dan lima minit kemudian minuman yang pesan pun sampai. 

 Setelah minuman kami sampai kami pun mengambil gambar diantara satu sama lain dan 20 minit kemudian, makanan yang kami pesan pun sampai. Memang tidak dinafikan makanan yang kami pesan kesemuanya sedap sedap belaka sehingga terlupa merakam gambar. Setengah jam kemudian, kami pun beredar meninggalkan restoran tersebut dan pulang ke tempat penginapan sementara kami. Semasa perjalanan pulang kami, kami asyik bercerita antara satu sama lain berkenaan kesedapan makanan yang kami makan tadi. Azril dan Puan Azlina merasakan yang kami akan pergi semula untuk makan malam disana jika ada masa nanti.....

 
 Keadaan dalaman kedai tersebut
.
Isteri tercinta tersenyum sambil menunggu pesanan makanan sampai
.
 Air ayang dah sampai dah, tengok jus oren ni
 Ayaq coklat abang pun dah sampai dah, sat nak rasa dulu
.
Memang sedap betoi ayaq coklat ni

2 comments:

Sarah T said...

Assalamualaikum

So sweet. Romantic dinner at Little White Cafe BBB

azril said...

Waalaikumussalam

Memang menarik rekabentuk dan hiasan kedai tersebut :)