Friday, May 11, 2012

Jalan Jalan Azril Azlina

Jalan Jalan Azril Azlina

Catatan 16 Disember 2011
Hari ini merupakan hari Jumaat dimana hari yang ditunggu tunggu oleh Azril dimana pada hari ini Azril akan balik ke Kuantan. Setiap minggu, hari Jumaat merupakan hari yang paling seronok bagi Azril. Seperi biasa setepat jam 5 petang Azril pun mengetik kad perakam waktu dan azril pun terus menuju ke kereta dan menghidupkan enjin dan 5 minit kemudian Azril pun bergerak meninggalkan pejabat.

Selepas 20 minit Azril pun sampai di kuarters dan tanpa membuang masa Azril terus memasukkan pakaian ke dalam mesin basuh dan terus membasuh kesemua pakaian Azril maklumlah tinggal seorang diri perlulah mengurus segalanya sendirian. Selepas habis pakaian dibasuh Azril pun menyidai kesemua pakaian Azril dan azril pun melakukan kerja kerja lain di kuarters. Selepas Maghrib Azril pun terus bersiap dan  meninggalkan kuarters menuju ke Terminal Penang Sentral yang terletak di Butterworth. Setengah jam kemudian Azril pun sampai di sana dan Azril pun ke kaunter MaraLiner bagi tujuan menukar tiket disebabkan Azril membeli tiket MaraLiner secara dalam talian maka Azril perlu menukar tiket di kaunter untuk naik bas.

Sementara menunggu bas sampai Azril pun terus memesan burger yang dijual di hadapan terminal bas dan makan sehingga menunggu pintu bas dibuka pada jam 8.50 malam. Setelah pintu bas dibuka Azril pun naik bas dan menyerahkan tiket pada pemandu bas untuk ditanda dan Azril pun duduk di tempat yang ditanda didalam tiket dan tempat Azril setiap minggu adalah kerusi di satu. Pada tepat 9 malam bas MaraLiner pun bergerak meninggalkan Terminal Penang Sentral dan Azril pun menelefon isteri tercinta memaklumkan padanya yang bas sudahpun bergerak.

Catatan 17 Disember 2011
Pada jam 4.50 Azril pun sampai di Kuantan dan isteri Azril pun mengambil Azril dan kami pun pulang ke rumah. Selepas Zuhur kami pun keluar dari rumah menuju ke bandar Kuantan bagi menguruskan pelbagai perkara yang tidak dapat diuruskan oleh kami di hari hari biasa. Selepas Asar barulah urusan kami di bandar Kuantan pun selesai dan kami pun satu restoran ikan bakar yang terkenal di Kuantan iaitu Restoran Ana Ikan Bakar yang terletak di Tanjung Lumpur Kuantan.

Setelah sampai di Restoran Ana Ikan Bakar kami pun memilih ikan dan makanan laut yang lain untuk dibakar dan kami pun duduk di tempat yang dipilih oleh kami. Setengah jam kemudian kerang rebus yang kami pesan pun sampai dan tanpa berlengah kami pun terus makan dengan berselera sekali. Setengah jam kemudian setelah kami menghabiskan kerang rebus tibalah pula ikan bakar yang kami pesan. Setelah habis makanan kami, kami pun pulang ke rumah............................

Catatan 18 Disember 2011
Hari ini merupakan hari Ahad dimana hari yang merupakan hari bagi kami untuk berehat sahaja di rumah.
Sebelah malamnya seperti biasa Azril dan isteri tercinta ke Terminal Makmur.........

 Dah mai kerang reboih jom kita kopek dan makan
.
Azril dan Puan Azlina di Terminal Makmur Kuantan

No comments: