Thursday, April 26, 2012

Tanpa Minuman Berais

Tanpa Minuman Berais
Azril tidak dapat bayangkan apa yang terjadi pada Azril jika Azril hidup tanpa minuman sejuk berais. Setiap kali di kedai makan Azril akan memesan minuman berais tidak kira masa sama ada pagi, petang atau malam. Kadang kadang di tengah malam sekalipun Azril akan memesan minuman yang berais tak kira kedaan samada sejuk atau panas dan hujan sekalipun minuman berais tetap menjadi pilihan Azril.

Antara minuman beras yang akan Azril minum adalah minuman coklat berais atau milo ais dan ais kosong. Cuba bayangkan selama ini selama ini Azril boleh minum minuman tersebut dengan gembira dan Azril akan merasa lega. Selain dari menyejukkan kerongkong minuman berais juga dapat menyebabkan suhu badan Azril menjadi turun disebabkan badan Azril selalu kepanasan disebabkan Azril berkerja di tempat yang panas.

Tapi kali ini tamparan cukup hebat menimpa diri Azril apabila Azril tidak minum minuman yang berais sejak 3 bulan yang lepas, ini adalah disebabkan batuk Azril akan menjadi jadi jika Azril minum minuma yang berais. Minuman berais memang sedap tetapi setelah Azril meneguk minuman tersebut serangan batuk akan menjadi jadi sehingga sakit kerongkong akibat batuk yang kuat.

Sekarang ini Azril cuba sedaya upaya untuk melupakan minuman kegemaran Azril yang Azril akan minum dalam apa jua waktu iaitu Milo Ais dan Ais Kosong. Antara minuman yang menjadi kegemaran Azril sekarang ini adalah Milo suam dan ayaq suam....


No comments: