Friday, March 04, 2011

Azril Sakit Mata

Azril Sakit Mata
.
Catatan Hari Ini 04/03/2011
Sehingga catatan ini ditulis Azril dan isteri tercinta baru sahaja balik dari klinik pakar mata di Jabatan Oftalmologi Hospital Tengku Ampuan Afzan Kuantan. Azril dan Puan Azlina kesana adalah disebabkan Azril berasa sakit mata yang ditanggung oleh Azril semakin menjadi jadi iatu Azril merasakan seolah olah terdapat jarum yang menyucuk nyucuk didalam mata Azril.

Kemalrin setelah kami sampai di Kuantan Azril dan isteri Azril pun terus berjumpa dengan salah seorang doktor di tempat isteri Azril berkerja dan dia menyyarankan agar Azril terus ke Jabatan Oftalmologi HTAA Kuantan dan hari ini kami pun ke sana dan doktor yang bertugas disana iatu di klinik pakar mata melayan Azril dengan baik sekali dan setiap pertanyaan Azril dijawap dengan tenang oleh doktor tersebut.

Setelah mata Azril diperiksa oleh doktor pakar tersebut dan doktor tersebut mendapati terdapat jangkitan dan radang didalam mata Azril dan Azril perlu mengelakkan diri dari berjemur matahari dan mengelakkan memerhatikan banyak kearah cahaya bagi  menglelakkan kesakitan mata Azril menjadi teruk.

Doktor tersebut memberikan cuti sakit pada Azril selama 5 hari dan menyuruh Azril berehat sahaja dirumah. Doktor itu juga memaklumkan pada Azril supaya Azril datang semula pada hari Rabu dan jika mata Azril benar benar pulih barulah Azril boleh menyambung semula kerja Azril.

Sekarang Azril perlulah berehat dan Azril juga hendaklah memastikan bahawa sebelah mata lagi mata Azril tidak berjangkit dengan virus yamg menyerang mata kanan Azril. Sehingga catatan ini ditulis Azril berasa amat sakit dimata Azril dan terasa seperti adanya jarum setiap kali Azril mengelipkan mata. Kadang kadang menjadi terlalu sakit sehinggakan emosi Azril berubah dengan sekelip mata. 

Apapun Azril berdoa dan bermunajat pada Allah SWT Tuhan Pencipta Alam Semesta  agar menyembuhkan sakit yang Azril hidapi ini secepat yang mungkin Amin........

 Azril dan Isteri Tercinta ketika kami baharu saja balik dari HTAA Kuantan
.
 Lihatlah mata Azril yang sakit ni
.
Sijil Cuti sakit Azril

6 comments:

Anonymous said...

SEDIH JUGAK AKU TENGOK KEADAAN HANG. SEMOGA CEPAT SEMBUH.

~ini an~ said...

ada org pkai tudung baru hehe

azril said...

Asalamuaaikum

-Tanpa nama - Terima Ksih tapi siapa ni?

-Aizaan, Azlina kata dia nak tolong promosi tudung baru tu.

Anonymous said...

semoga sembuh dan bleh cepat p kerja semula... aku mata hg dah mcm cikeloq cita x-men hehehhe

azril said...

Tanpa Nama

Bukan cikelop, "cyclops" lah.

:)

Anonymous said...

tersilap ejaan la.....


Nukilan GAGAK D RIMBA