Friday, October 08, 2010

Jalan Jalan Azril Azlina di Kuantan

Jalan Jalan Azril Azlina di Kuantan

Aku memang sukakan makanan terutamanya yang sedap sedap dan aku bersyukur pada Allah Tuhan Sekalian Alam kerana mengurniakan aku isteri yang pandai memasak makanan kegemaranku.Jika kami merancang makan diluar maka kami akan pilih kedai yang memasak makanan yang sedap sedap belaka dan harga yang berpatutan. Aku pula di Bukit Mertajam aku sukakan makanan yang sedap dan murah. Itu antara penyebab aku sukakan makanan yang dihidangkan di kedai Sila Oh Sila Bukit Tengah sebab makanana disana murah dan sedap. Cuba bayangkan nasi sepinggan + daging merah + sayur + air coklat dan air suam hanya RM 3.50.

Jika aku ke pasar malam atau ke pasar Ramadhan aku akan membawa wang cukup cukup sahaja demi mengelakkan aku membeli banyak sangat makanan. Kadang kadang aku terpaksa berjalan dengan cepat cepat pabila melalui gerai gerai makanan dan jika aku berjalan lambat maka aku akan singgah dikedai tersebut dan membeli apa saja makanan yang ada.

Baiklah diari bergambar aku dimulai disini ...............

Aku dan isteri tercinta ke bandar Kuantan untuk membeli tiket bas dan meyelesaikan beberapa lagi urusan yang penting dan hendak dijadikan cerita urusan yang kami hendak selesaikan pula memakan masa yang lama maka kami pun mengambil keputusan untuk makan diluar saja. Maka kami pun terbayangkan gerai gerai yang akan kami kunjungi dan tiba tiba aku mendapat idea. Disebabkan idea dan keinginan yang membara maka aku pun mengajak isteriku untuk makan di tempat rahsia. maka dialog pun bermula.

Aku : Sayang apa kata kalau kita makan makanan segera?

Isteri Aku : Ayang ikut je kan kita dah lama tak makan makan segera nak dekat sebulan juga

Aku : Abang ingat nak makan kat kedai ***** sebab abang teringin sangat nak makan kat sana, teringin sangat nak makan ayam panggang dia sebab dalam dalam iklan nampak sedap sangat sampai terliur bila tengok.

Maka kami pun pun meletak kenderaan kami di Berjaya Megamall Kuantan dan kami pun pergi ke kedai tersebut yang terletak didalam bangunan tersebut. Selepas kami sampai kami pun memesan makanan dan setelah makanan sampai kami pun makan dengan sungguh berselera sekali.


Aku dan isteri tercinta ketika sampai di kedai tersebut
.

Inilah makanan yang aku pesan
.

Ini pula makanan yang dipesan oleh Puan Azlina. Isteri aku hanya makan setengah sahaja dan selebihnya aku yang makan
.

Air strawberi tambah "yogurt" memang sedap sangat
.

Air jus oren. Isteri aku hanya minum setengah sahaja dan selebihnya aku yang minum
.

Yang paling penting kedai tersebut mendapat pengiktirafan halal oleh Jakim dan sijil masih lagi sah.

No comments: