Friday, October 15, 2010

Akhirnya ...........


Akhirnya ...........

Bulan lepas adik aku yang kedua Koperal Azil Fikri Bin Hamzah memberitahu mak dan ayah bahawa ia akan menamatkan zaman bujangnya secepat yang mungkin. Aku memang lega sangat dengan pengumuan tersebut. Akhirnya dapat juga Encik Fikri mencari wanita yang sesuai untuk dijadikan teman hidup.

Sebalik senyumannya aku tahu bahawa Encik Fikri memang kecewa dengan cinta sebab dia pernah putus tunang pada tahun 2006. Pertunangan yang hanya memakan masa tak sampai setahun akhirnya terputus. Bukan kehendaknya tetapi kehendak gadis tersebut dengan alasan Encik Fikri kurang menelefonnya. Pada waktu tersebut bukan saja Fikri, mak, ayah aku dan adik beradik pun sedih dengan peristiwa yang menimpa Encik Fikri. Sebelum pertunangan tersebut mak aku Puan Siti Roselina Indrayati menghubungi gadis tersebut dan memberitahu bahawa sebagai seorang Yang Berkhidmat Untuk Negara adik aku mungkin selalu terlibat dengan operasi kadang kadang sampai sebulan dia tidak telefon rumah. Dengan bersungguh sungguh gadis tersebut menjawap "Saya tak kisah Mak Cik". Baiklah aku tinggalkan tulisan yang menunjukkan betapa geramnya aku.

Sekarang ini aku hendak menulis dalam kedaan ceria dan gembira sebab kami akan menghantar rombongan meminang pada Raya Haji kedua nanti dan Fikri memberitahu kami bahawa bulan Mac 2011 nanti dia akan menamatkan zaman bujangnya. Syukur Alhamdulillah.......... Semua tumpang gembira mendengar berita tersebut.

No comments: